Izručenje

Delimustafić uz pratnju policije stigao u Sarajevo

Vijesti / Flash | 05. 01. 2017. u 20:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ministar unutarnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić, koji je na osnovu međunarodne tjeralice Županijskog suda u Sarajevu uhićen u Hrvatskoj, danas je u poslijepodnevnim satima izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Delimustafić je predat sudskoj policiji na Graničnom prijelazu između BiH i Hrvatske u Velikoj Kladuši. Odluku o njegovom izručenju donio je ministar pravosuđa Hrvatske.

Delimustafić je uhićen 21. prosinca prošle godine u Karlovcu u autobusu koji je prometovao na relaciji Rijeka - Zagreb. Za njim su raspisane međunarodna i interna tjeralica, nakon što ga Sudska policija Kantona Sarajevo nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je određen pritvor.

Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusu Škrijelja, za kojim je također raspisana tjeralica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić, uhićene u akciji 'Pravda', piše Klix.

Podsjećamo da je Delimustafić bio u bjekstvu nakon što mu je Sud KS produžio pritvor za dva mjeseca i to zbog kaznenih djela 'Organiziranog kriminala', a u vezi sa 'Zloupotrebom položaja', 'Povredom zakona suca', 'Pranjem novca' i 'Prijevarom'.

Kopirati
Drag cursor here to close