Svečanost

Dani općine Čitluk

Vijesti / Flash | 24. 05. 2017. u 12:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca ispred Spomen-križa za sve poginule hrvatske branitelje Brotnja, zatim Svetom misom zahvalnicom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je nastavljeno obilježavanje Dana općine Čitluk.

U obraćanju nazočnima na svečanoj sjednici dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije čelnim je ljudima Općine i svim Broćankama i Brotnjacima, čestitao Dan općine poželjevši im nastavak uspješnog rada u interesu svih žitelja Brotnja, ali i cijele Hercegovačko-neretvanske županije, te dodao:

''Radujući se Vašim dosadašnjim uspjesima, u osobno i u ime Vlade HNŽ, iskazujem punu potporu Vašoj opredijeljenosti da Čitluk i dalje razvijate u pravcu izvrsnosti i gospodarskog napretka, ne zanemarujući pri tomu socijalne i kulturne potrebe svojih žitelja.

Samo takvim promišljanjem i radom Čitluk, ali i druge naše lokalne jedinice, mogu odgovoriti svim izazovima modernog vremena, ali i realnim potrebama naših građana.

Ova Vlada apsolutno razumije značaj jedinica lokalne uprave u zadovoljavanju potreba njihovih žitelja, te je u dosadašnjem mandatnom razdoblju pokušala svima biti pouzdan i iskren partner, u sklopu realnih mogućnosti i ovlasti.

Kada je riječ o općini Čitluk, zadovoljstvo mi je prisjetiti se nekih uspješno realiziranih zajedničkih projekata. Primjerice, rekonstruiranja magistralne ceste Mostar-Čitluk do granice s RH; rekonstruiranja i obnove školskih objekta na Čerinu i ovdje u Čitluku; opremanja prostorija gruntovnice i Općinskog suda te inzistiranja na zakonitim imenovanjima sudaca i konačnom početku rada Suda, kako bi našim građanima omogućili brži i jednostavniji pristup pravdi.

Da je poljoprivreda kao tvornica na otvorenom izrazito osjetljiva na različite vremenske nepogode svjedočili smo, nažalost, i ovdje u Čitluku unatrag mjesec dana, ali smo i tada iskazali zajedničku spremnost da pomognemo našim vinogradarima, ali i ostalim poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli velike štete i s pravom očekuju našu pomoć. Osobno me veseli da se Vlada, u sklopu financijskih mogućnosti, jednoglasno izjasnila za pomoć našim poljoprivrednicima, štiteći time interese svojih lokalnih zajednica, vlastitih građana i vlastite proizvodnje.

S druge strane, štiteći vinogradarsku proizvodnju Brotnja i podržavajući tradicionalne Dane berbe grožđa, želimo jasno poručiti da uz Međugorje, kao duhovno središte i nesporni brend vjerskog turizma, ovdje u Čitluku želimo razvijati brend vinskog turizma utemeljen na tradiciji i kvaliteti naše Žilavke i Blatine. To je veliki posao koji zahtijeva zajednički rad, a Vlada HNŽ - na čelu s resorima poljoprivrede i turizma - svakako će biti Vaš pouzdan partner i u tom poslu'', kazao je predsjednik Herceg naglasivši kako je Vlada spremna zajedno s jedinicama lokalne samouprave, s više odgovornosti i većom odlučnošću, provoditi reforme koje bi ubrzale gospodarski rast, otvorile nova radna mjesta, stvorile mogućnost povećanog izvoza te udahnule realnu dozu optimizma u našu svakodnevicu.

Na obilježavanju Dana općine Čitluk, uz predsjednika Hercega bili su nazočni i ministri u Vladi HNŽ: Stjepan Krasić, ministar prometa i veza, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova i Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close