Dama koja bolje poznaje helikopter od eyelinera
OS BIH
OBJAVA: Ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. 9:01
IZVOR: Sponzorirani članak
AUTOR: R.I.
Dama koja bolje poznaje helikopter od eyelinera
0

Tanja kaže kako je posao koji obavlja jako odgovoran i izazovan ali da uz profesionalni pristup i posvećenost nije teško, naprotiv

Tanja Krstović je Banjalučanka koja bolje poznaje Mi-8T helikopter od eyelinera, sjenila i ruža za usne. Na prvi pogled Tanja se doima kao i svaka djevojka. No, ono što je izdvaja od ostalih je njeno vrlo specifično zanimanje i ljubav koju gaji prema svom poslu.

Poručnik je Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i obavlja dužnost zapovjednika kontrole kvalitete u 1. helikopterskom skvadronu Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane. Završila je Vazduhoplovnu vojnu akademiju ali i dodatne obuke, te stekla zvanje inženjera letača.

Njen radni dan se ogleda u održavanju i pregledima helikoptera i letačkim aktivnostima. Tanja kaže kako je posao koji obavlja jako odgovoran i izazovan ali da uz profesionalni pristup i posvećenost nije teško, naprotiv.

"Zaista ne mogu zamisliti da radim bilo šta drugo osim ovoga. U Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sam se pronašla. Nekako sam ojačala svoj karakter i ličnost. Pored toga što smo obučeni da odgovorimo svim vojnim zadacima, nerijetko iskazujemo i humanost, te služimo našim građanima u izvanrednim situacijama kao što su požari, poplave i veliki snijegovi. Lijep je osjećaj pomagati drugima, i znati da se uz nas osjećaju sigurnije", kaže Tanja Krstović.

U videu pogledajte Tanjinu priču: