Zaoštravanje odnosa

Dačić: Uputit ćemo prosvjednu notu zbog incidenta u Zagrebu

Vijesti / Flash | 02. 09. 2017. u 17:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog današnjeg incidenta u Zagrebu koji su izazvali članovi Autohtone hrvatske stranke prava koji su spalili srpski tjednik "Novosti" i zaprijetili hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću ukoliko ukloni ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Na pitanje hoće li Srbija uručiti demarš odlazećem hrvatskom veleposlaniku Gordanu Markotiću ili nekom iz veleposlanstva i hoće li srbijanskog veleposlanika u Hrvatskoj povući na konzultacije povodom tog događaja, Dačić je odgovorio potvrdno.

"To da, mi uvijek dajemo prosvjede povodom raznih takvih događaja i ovo zaslužuje prosvjed. Također smo uputili prosvjed kada je ta ploča postavljena i zaista je nevjerojatno da u EU ta ploča i dalje stoji", rekao je Dačić.

Dodao je "toliko što se tiče držanja lekcija od strane Bruxellesa koje često upućuju Srbiji".

Grupa članova Autohtone hrvatske stranke prava izazvala je ranije danas incident u Zagrebu - otvoreno su prijetili premijeru Andreju Plenkovića, u slučaju da skine ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu i na prosvjedu zapalili srpski tjednik "Novosti".

Kopirati
Drag cursor here to close