Prepucavanje

Dačić: Srbija kupuje oružje za obranu, drugi za napad

Vijesti / Flash | 28. 12. 2016. u 09:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef srpske diplomacije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ima svoje suvereno pravo jačati svoje obrambene snage, kao i da je Srbija "daleko ispod kvote" koju dozvoljava regionalni sporazum o naoružanju.

"Taj sporazum točno propisuje koliko zemlja može imati naoružanja. Mi smo daleko ispod toga, i da kupimo još toliko daleko smo od naših dozvoljenih vojnih mogućnosti", izjavio je Dačić.

Po njegovim riječima, Srbija kupuje oružje "da bi se nešto obranilo, dok neke zemlje kupuju da bi napadale", navodi Tanjug.

"Za što služi oružje koje kupuje Hrvatska? Kada oni to rade ispada da je to normalno, oni se spremaju za učvršćivanje mira. A mi kada kupujemo oružje spremamo se nekoga napasti. Nas Hrvatska ne zanima, a kod njih je sporna i čokoladica koja dođe iz Srbije. Ovdje nitko od nas nema ništa protiv ni bajadera, ni bilo čega što dolazi iz Hrvatske", rekao je Dačić.

Dačić je kazao i da bi sa novim ministrom vanjskih poslova Hrvatske trebalo napraviti bilateralne sastanke sljedeće godine, kao i da će se o tome dogovoriti s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Mi želimo da se odnosi s njima razvijaju, ali sva bilateralna pitanja moraju se rješavati bilateralno, a ne da se koristi Europska unija kao mjesto rasprave", zaključio je Dačić.

Kopirati
Drag cursor here to close