Izaslanici u posjeti

Da bi mladi ostali u Ljubuškom potrebno više radnih mjesta

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 16:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Suradnja lokalne vlasti sa stanovnicima općine Ljubuški je na zavidnom nivou, ali da bi projekti kojim građani i grupe apliciraju bili realizirani potrebna je pomoć viših organa vlasti'', poručeno je danas tijekom posjete izaslanstva Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine općini Ljubuški.
Tu općinu posjetili su predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i predsjednik Kluba izaslanika bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Osman Ćatić, a domaćin je bio općinski načelnik Nevenko Barbarić.

Izaslanstvo se sastalo i s Bošnjacima povratnicima, a zaključeno je da taj narod dijeli sudbinu drugih u Ljubuškom.

Mušić je novinarima kazao da su razgovarali o životnim pitanjima na području općine Ljubuški.

''Prezentirane su nam potrebe koje građani Ljubuškog smatraju prioritetnim'', rekao je Mušić te izrazio zadovoljstvo da se izgradnja društvenog centra, koja je počela prije 12 godina, privodi kraju.

Istaknuo je da je od početka uključen u taj proces i da je centar pokazatelj, iako sporo, da se projekti privode kraju.

''Očekujemo da će korektan odnos i suradnja sa stanovnicima Ljubuškog i vlastima ostati na visokom nivou, a poručujemo da uvijek imaju našu podršku i da smo za njih dostupni svaki dan'', naglasio je Mušić.

Ćatić je istaknuo da u Ljubuškom svi narodi žive zajedno, surađuju i dijele iste probleme. Izdvojio je problem odlaska stanovnika iz te općine.

''Prilikom razgovora s ljudima shvatili smo da imaju jaku podršku načelnika i svih struktura u infrastrukturnim projektima koji su realizirani i koji će biti realizirani. Nastojimo pomoći da kandidirani projekti budu realizirani'', dodao je Ćatić.

Načelnik Barbarić također je istaknuo problem odlaska naglašavajući da su kvalitetni i dobro plaćeni poslovi rješenje za to.

''Još nismo u mogućnosti da imamo dovoljno radnih mjesta, sve ostalo se može riješiti'', naglasio je Barbarić.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Ljubuški Mumin Elezović posjetu smatra pokazateljom brige o Bošnjacima u Ljubuškom te nastavkom dobre suradnje.

Cilj tog medžlisa je, dodaje, da bude zajednica koja će se brinuti za boljitak Bošnjaka na ovim područjima i očuvanje nekretnina koje se nalaze na području općine Ljubuški koje spadaju pod vakufske.

''Svaka podrška i posjeta su nam dobrodošle'', poručio je Elezović.

Kopirati
Drag cursor here to close