Curica (3) umrla u bolnici u Mostaru, sumnja se na meningitis

Vijesti / Crna Kronika | 11. 04. 2015. u 18:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč nadljudskim naporima liječnika i medicinskih sestara u mostarskom Domu zdravlja, koji su u subotu reanimirali djevojčicu (3), ona nije preživjela. Sumnja se na meningokoknu sepsu.

''U Centar urgentne medicine SKB Mostar, u subotu 11. travnja u 9.30 sati, vozilom Hitne medicinske pomoći Mostar dovezena je djevojčica inicijala I.Z. (2012. god.) koja nije davala znakove života, a u 10.30 sati je ustanovljena smrt'', priopćeno je iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Obdukcijski nalaz će utvrditi točan uzrok smrti.

Kako neslužbeno doznajemo, osim djevojčice, u bolnicu su primljena i druga dva člana obitelji - 5-godišnji brat, koji je uz povišenu temperaturu hospitaliziran, te šestomjesečna beba, koja nije imala simptome, ali je zadržana iz preventivnih razloga.

''Dječak inicijala J.Z. (brat preminule djevojčice) star 5 god., dana 11. 4. 2015. god. u ranim prijepodnevnim satima primljen je na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar sa simptomima akutne infekcije sr. živčanog sustava tj. meningitisa. Poduzete su sve mjere adekvatnog dijagnostičkog i terapijskog pristupa liječenju bolesnika. Dijete je danas van životne opasnosti'', priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Obitelj je nastanjena u mostarskom naselju Ortiješ.

Kopirati
Drag cursor here to close