Kratar vremenski rok

Čubrilović: Nerealno da Zakon o popisu bude razmatran prije ljetne pauze

Vijesti / Flash | 02. 07. 2016. u 15:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da nema nagovještaja da će se zakon o popisu naći na jednoj od sjednica prije ljetne pauze u radu parlamenta.

"Nije ni realno očekivati da zakon bude pripremljen u tako kratkom vremenskom roku", rekao je Čubrilović novinarima u Banja Luci. Prema zaključcima Narodne skupštine, kaže Čubrilović, taj zakon bi se morao naći na jednoj od narednih sjednica parlamenta. Čubrilović, koji je i potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/, kaže da stranka ne prihvata niti će prihvatiti netočne i neregularne rezultate popisa stanovništva u BiH.

"Za nas je neprihvatljiva bilo kakva odluka donesena preglasavanjem, a odluka direktora Agencije za statistiku BiH je upravo tako donesena", rekao je Čubrilović. Istaknuo je da su objavljeni rezultati dobiveni tako što su "zbrojene kruške i jabuke", što znači da je 200.000 stanovnika navedeno da živi u BiH, iako već godinama nisu stalni stanovnici. Čubrilović je poručio da nema opstanka za BiH ukoliko jedan od tri konstitutivna naroda "želi uraditi majorizaciju nad drugim".

"Ukoliko istinski želimo graditi zajedničku budućnost, moramo poštovati osnovne principe - istinu, pravičnost i ravnopravnost", rekao je Čubrilović.

Kopirati
Drag cursor here to close