Podcjenjivanje RS

Crnadak optužio hrvatsku predsjednicu za "prijetnje" i "podcjenjivanje RS"

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 15:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u kojoj sa omalovažavanjem govori o RS je u suprotnosti s politikom razvoja dobrosusjedskih odnosa i potpuno je neprihvatljiva. RS je sastavni dio BiH i kao što sve institucije u BiH na svim razinama poštuju Hrvatsku, očekujemo da se glavne institucije Hrvatske s istim poštovanjem odnose prema Bosni i Hercegovini, kao i prema RS i Federaciji BiH", stoji u Crnadkovoj pisanoj izjavi dostavljenoj Hini.

Za ministar vanjskih poslova BiH Igora Crnadka konstatacije hrvatske predsjednice su neprihvatljive.

"Posebno je zabrinjavajuće što predsjednica Hrvatske šalje poruke u prijetećem tonu i na taj način potiče tenzije u regiji. U komunikaciji među susjedima i prijateljima nema mjesta porukama u kojima se 'netko spušta na zemlju" i u kojima se nekome poručuje da je falsifikat", napisao je Crnadak, koji je član Partije demokratskog progresa (PDP) sa sjedištem u Banjoj Luci, i čiji je počasni predsjednik Mladen Ivanić, aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Crnadak je istaknuo kako su upravo u tijeku intenzivne pripreme zajedničke sjednice hrvatske vlade i Vijeća ministara BiH, koja bi trebala dovesti do rješavanja konkretnih problema, ali i posati poruku razvoja dobrih odnosa između dvije zemlje.

"Podcjenjivanje RS od predsjednice Hrvatske, kao i nedavno od ministra Orepića se ne smije nastaviti jer sa onima koji vrijeđaju i prijete nemamo o čemu razgovarati", zaprijetio je pak sam Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close