Čović: U Mostaru smo sigurniji nego u bilo kojem drugom gradu u BiH
Nema problema
OBJAVA: Četvrtak, 8. lipnja 2017. 13:17
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Covic Izjava HNS
5

Hrvatski narodni sabor (HNS) održao je danas u Mosaru sjednicu Predsjedništva HNS-a, a razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i kanalu na hrvatskom jeziku.

''Ako će jedan glazbeni događaj ili koncert biti udar na bilo što u  BiH ili da imamo bilo što dobro u BiH da bi je ovo moglo oslabiti onda smo zabrinuti. Ali ja ne doživljavam to kao problem, to je jedan glazbeni događaj u nizu, i ništa više od toga, ali svi oni koji pokušavaju tome dati drugi ton ili riječi koji se mogu vezati za slične manifestacije, ja na to nemam komentara'', rekao je Dragan Čović predsjednik HNS-a i hrvatski član Predsjeništva BiH nakon sjednice Hrvastkog narodnog sabora u Mostaru.

Razlog za probleme, kaže Čović, može biti danas očito bilo što - koncert, nogometna utakmica, odbojkaška utakmica, a dodao je kako ne želi to komentirati na bilo kakav način.

''To nema veze s parlamentarnom većinom, jer mi nju nemamo, to je jasno, vidjelo se na razini federacije, na razini države, jučer smo imali zanimljive razgovore s europskim parlamentarcima, a Izetbegović, Ivanić i ja smo pričali s Predom, Piculom i drugim. Ti razgovori su išli u drugom pravcu, krajnje je vrijeme da završimo stvari koje smo dogovorili prije šest mjeseci, poput akciza, to smo bili dogovorili, a onda se netko upleo u to sve, i dao si za pravo da promijeni sve što smo uputili u parlamentarnu proceduru. Sada ponovno moramo sjesti i to završiti, kao i zakon o PIO/MIO, sve mora biti sagledano na korentan način od strane izvršne vlasti na entitestkoj razni i razine drzave, ili ćemo u suprotnom ići s prijedlozima kroz kluboe kao prijedlog HNS-a, primjerice o javnom RTV sustavu'', kaže Čović dodajući da je vrijeme takvo kakvo jeste.

''Ja to dijelim na vrijeme prije sedam ili osam mjeseci, sjetite se kada smo krenuli s revizijom tužbe, vrijeme je da stanemo, izbori su daleko, moramo se posvetiti reformskim aktivnostima i rješavati životna pitanja, reorganizacija društva je nešto što će morati čekati kvalitetniju parlamentarnu većinu poslije sljedećih izbora, jer ovo nije sada parlamentarna većina'', kazao je Čović, te dodao kako se naslušao i svačega, ali ''mi smo u Mostaru danas sigurnoji nego u bilo kojem drugom gradu u BiH''.

Inače, Hrvatski narodni sabor (HNS) održao je danas u Mosaru sjednicu Predsjedništva HNS-a, a razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i kanalu na hrvatskom jeziku.

Komentari (5)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
ludi milojko
1. ludi milojko
prije 76 dan.
osim što imamo više desetina ne riješenih ubistava.... relativno se sigurno osjećamo
+65
-10
4
BA
Chrome
Nikad Robom
2. Nikad Robom
prije 76 dan.
Tko smo to mi, Covicu? Jel to pravimo torove?
+36
-19
1
-
Chrome
Uskoro Eto
3. Uskoro Eto
prije 76 dan.
Mi smo MI, vi ste VI, a oni su ONI!
+27
-17
0
BA
Chrome
adis eminovic
4. adis eminovic
prije 76 dan.
Ovaj covke stvarno ima neku svoju teoriju kako je on za BiH i njen europski put a kao ovi ostali nisu. Uvijek mu je prica kako neko tamo nece da se dogovori (nece onako kako ja hocu ili kako ja mislim da bi trebalo) i da se moramo nastaviti dogovarati( dok ne bude kako ja hocu)...
+30
-16
0
-
Chrome
Драган Човић
5. Драган Човић
prije 76 dan.
Ma samo kANAL hrvatskom jeziku..a moze i A2M..
+23
-11
3
SE
InternetExplorer