Namještaljka

Čović o otmici i OSA-i: Tko prati i za koga hrvatskog člana Predsjedništva

Vijesti / Flash | 12. 07. 2017. u 12:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještajno-sigurnosna agencija jedna je od onih institucija u kojoj postoji paralelni sustav, složni su Milorad Dodik i Dragan Čović.

Na konferenciji za medije nakon sastanka u Mostaru Dodik i Čović su odgovarali na pitanja o OSA-i. Čelnik RS-a i SNSD-a rekao je kako je OSA neprijateljska organizacija, a Čović je govorio o navodima da je njegov savjetnik za sigurnost Dario Krezić sudjelovao u otmici izvršenoj sa službenim automobilom hrvatskog člana Predsjedništva.

''Dokaz da OSA ne radi svoj posao je Vaše pitanje'', rekao je Čović novinaru istaknuvši kako Krezić ima njegovu potpunu potporu.

''OSA je jedna od institucija države u kojoj postoji parasustav. A taj parasustav je preko vas medija plasirao informaciju kako je automobil člana Predsjedništva sudjelovao u otmici. I to je brutalna laž i osim kojekakvih pamfleta koji su puštani, korigirani, dorađeni opet kroz kojekakve portale, ja imam vrlo jasan stav oko toga. Kad je taj gospodin u pitanju, ja mu jako vjerujem. On je moj savjetnik i dok sam ja član Predsjedništva on će biti moj savjetnik za sigurnost koliko god to smetalo onima koji bi htjeli naškoditi sigurnosti hrvatskog člana Predsjedništva'', rekao je Čović.

Istaknuo je kako je za njega taj predmet završen.

''Samo nije završen za one koji su učinili sve da upravljaju tim procesom kroz obiteljski ili stranački, da ne kažem nacionalni koncept. Tako se danas upravlja kroz neke institucije koje bi trebale skrbiti o sigurnosti svakoga od vas ovdje pa do zadnjeg žitelja BiH. To vam je tako. Netko se može s tim slagati netko ne. Ja ovo govorim javno i jasno i i naravno da sam to rekao direktoru te agencije u društvu bošnjačkog člana Predsjedništva'', rekao je Čović.

Kaže kako u ovoj državi nema privilegiranih, zaštićenih, ''bio to hrvatski član Predsjedništva ili njegov savjetnik''.

''Svi oni koji su napravili bilo kakve propuste moraju biti sankcionirani sukladno zakonu. To je suština ali ne može agencija raditi ono što je naumila, eliminirati instituciju glavnog inspektora, ne može pratiti hrvatskog člana Predsjedništva po zadatku i potrebi jedne stranke i jednog pojedinca'', rekao je Čović i dodao kako bi mogao pričati o sočnim detaljima zanimljivim novinarima još 15 minuta ali da se on time ne bavi.

''Do kraja stojim iza toga čovjeka. Ali je činjenica da kada god neku osobu predložimo za neko bitno mjesto u policijskoj ili obavještajnoj infrastrukturi, istog trenutka ta osoba je do kraja izložena pritisku kao što je konkretan slučaj. Automobil iz Predsjedništva BiH je čista namještaljka onih koji su mislili namjestiti jednu igru, ali nije uspjela'', rekao je Čović.

Dodik je bio izričitiji o ulozi bošnjačkog člana Predsjedništva u tome.

''Mislim da je Bakir Izetbegović izgubio političku snagu pa čini samo ono što mu je preostalo a to je da putem OSA-e i drugih segmenata sigurnosno-pravnog sustava, koje on kontrolira, prije svega kroz bošnjačke članove, pokušava politički s obračunati s predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda. I to je ono što mi znamo, što radi Bakir Izetbegović kroz zloupotrebu državnog pravosuđa kojeg je doveo do potpunog apsurda'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close