Usvajanje

Čović: Ništa nećemo uraditi što će oslabiti BiH

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 07:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je sinoć u Sarajevu, na prijemu povodom Božića, izjavio novinarima da je ovo prigoda i analizirati sve ono što je rađeno ove godine i staviti vrlo jasan plan kako 2017. dočekati s puno više ostvarenja, realizacije planova koje postavljamo, nego što je to bilo do sada.

Čović je podsjetio da je BiH u 2016. godini predala zahtjev za članstvo u EU, „dobili smo pozitivan odgovor i dobili Upitnik“.

''Jednako tako, danas postoji jako puno problema i nevjerice kako ćemo riješiti pitanje „Sejdić-Finci“, izbornog zakonodavstva, kako ćemo odgovoriti na Upitnik i sljedeće godine, negdje u ovo vrijeme, kazati da smo kandidat za članstvo u EU. Uz to sve siguran sam da ćemo i aktivirati Akcijski plan kad je u pitanju NATO savez, i s te strane smo zadovoljni'', naveo je Čović, dodajući da ima i puno toga što nije urađeno.

Istaknuo je kako ga i danas raduje „da su nam iz Parlamenta FBiH javili da smo usvojili sve ono što je bilo u Zastupničkom domu Parlamenta, od proračuna pa dalje“.

''Vjerujem da ćemo do kraja godine, a ostalo nam je samo sedam dana, riješiti sva zaostala pitanja kada je Federacija BiH u pitanju. To bi morali uraditi i na razini BiH'', kazao je.

Čović je istaknuo kako je siguran da ova koalicija nema alternative do kraja 2018. godine kako na razini Federacije, tako i na razini BiH.

''Mi u tom kapacitetu trebamo napraviti vrlo jasan plan i realizirati ga'', smatra Čović.
Upitan do komentira različite stavove iznesene nakon njegovog sastanka s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u vezi s prijedlogom zakona o Ustavnom sudu BiH, Čović je kazao da je malo čudno ''da svi oni koji komentiraju nisu mogli vidjeti ni jednog slova zapisanog oko tog prijedloga, ni jedne riječi zapisane, a ne nekog prijedloga, ali ga u startu komentiraju''.

''Jednostavno nam treba malo više međusobnog povjerenja, jer ništa nećemo uraditi što će oslabiti BiH, to morate razumjeti i vi i svi oni koji na jedan čudan način kritiziraju sastanke mene i Dodika i kad je tema Ustavnog suda u pitanju'', kazao je Čović.

Upitan da li ima šanse da dobijemo prijedlog tog zakon, odgovorio je da se nada ''da ćemo ga imati u sljedećih 15-20 dana''.

''Treba nam potpora svih. Tu se nitko ne može preglasati, to su preozbiljne stvari. Moramo ponuditi rješenja za koja svi mogu vjerovati da su dobra za BiH'', zaključio je Čović koji je večeras u Sarajevu bio domaćin prijema organiziranog povodom nastupajućeg Božića.

Kopirati
Drag cursor here to close