Kad će taj petak?

Čović: Nakon petka ništa više ne bi trebalo biti isto

Vijesti / Flash | 14. 02. 2013. u 08:19 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija Federalne vlade trebala se davno dogoditi, s obzirom na broj potpisa poslanika parlamentarne većine, rekao je u intervjuu za današnji "Dnevni avaz" predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović.

Da je bilo malo više mudrosti, smatra on, već se moglo biti u funkciji rješavanja nove izvršne vlasti.

- Kako nije bilo, drago mi je da je taj posao završen, te da su usvojeni zaključci kojim se sprečavaju blokade dok ne dobijemo novu vladu. Time ćemo izbjeći kojekakve igre onih kojih su u tehničkom mandatu u Vladi - istakao je Čović.

Uvjeren je da će na isti način, s obzirom na kvalitetan broj potpisa, izglasavanje nepovjerenja Vladi imati potporu i u Domu naroda.

-Od tog dana, što se tiče izvršne vlasti, ništa više ne bi trebalo biti isto. S te strane sam za nijansu više optimističan. Mada će trebati još puno raditi, jer sto puta smo kazali koliko je složen naš sustav i Ustav, tako da postoji puno mehanizama blokade, a SDA je to i najavila - dodao je Čović.

Ukoliko SDA posegne za vitalnim nacionalnim interesom, kaže da nema smisla povlačiti taj sustav, jer će završiti na isti način kao u Parlamentu BiH.

Tu se "igra na praksu da imamo iskustvo iz Ustavnog suda FBiH, koji nema kompletan sastav, pa se računa na to da nema tko donositi odluke, te da opet imamo neku blokadu."

Zaključio je da imamo i pravna natjecanja koja vrlo zorno govore o tome da SDA neće moći ni raditi na takav način.

Kopirati
Drag cursor here to close