NAP

Čović ide u Ameriku: Optimizam oko NATO-a

Vijesti / Politika | 15. 09. 2017. u 10:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović odlazi danas u Sjedinjene Američke Države gdje će, kako je rečeno, ''imati niz susreta s mnoštvom dužnosnika kada će prezentirati trenutnu situaciju u BiH''.

Naime, Čović je na press-konferenciji u Sarajevu uoči odlaska u SAD gdje će boraviti u Chicagu i New Yorku, novinare upoznao o stavovima u vezi s europskim putem BiH, članstvom u NATO-u te Izbornim zakonom, ali i o pitanju Pelješkog mosta.

Ocijenio je kako je europski put BiH usporen u odnosu na zacrtanu dinamiku, dodajući da mnoge preuzete obveze nisu ispunjene, ali je izrazio optimizam da će do kraja ove godine biti aktiviran Akcijski plan za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Kada je u pitanju Izborni zakon, podsjetio je da prijedlog HDZ-a BiH, a koji je usvojio Dom naroda, treba proći Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH vjerojatno u redovnoj proceduri.

Ponovio je da uvažava odluku Ustavnog suda BiH te je naglasio da je zahtjev koji ima Hrvatski narodni sabor (HNS) osigurati da jedan narod ne bira drugom člana Predsjedništva BiH niti izaslanike u Domu naroda, koji je, kako je rekao, prevažna institucija.

Govoreći o Pelješkom mostu kazao je da nema jedinstvenog stava Predsjedništva BiH o tom pitanju, ali je naglasio da je izgradnja mosta veoma važna za Hrvatsku, BiH, ali i druge zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close