Izetbegović

Čović će dobiti ništa

Vijesti / Flash | 21. 07. 2017. u 11:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čović djeluje po principu 'sve ili ništa' i na kraju će dobiti 'ništa''', rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za mostarski Dnevni list.

Izetbegović kaže kako se ne mijenjaju razlozi zbog kojih se lideri sukobljavaju te da su oni već 25 godina isti. Kaže kako će lider HDZ-a BiH Dragan Čović na kraju dobiti ništa.

''Mislim da je kolega Čović odveć tvrd pregovarač, da djeluje po principu 'sve ili ništa', i da će na kraju dobiti 'ništa', kao i uvijek do sada. Prije nekoliko godina HDZ je odbio prijedlog EU koji je artikulirao Stefan Fuelle, a koji je bio dobar za Hrvate. Ovih dana HDZ je jednostrano izašao s vlastitim prijedlogom koji ignorira presudu Sejdić-Finci, za koji tvrdi da je ranije dogovoren sa SDA. To naravno nije istina, a nije fer ni mudro iznositi neistinite tvrdnje'', rekao je.

Dodao je kako je na posljednjem sastanku s Čovićem zaključeno kako do kraja mandata trebaju ''smirivati strasti i uraditi ono što je realno i moguće, jer život i suradnja će se nastaviti i nakon 2018.''.

Između ostalog, Izetbegović je za Dnevni list rekao kako Bošnjaci uporno traže jednakopravnost u Mostaru, Stocu, Livnu, Kiseljaku…

''Neprihvatljivo je da su u Srednjobosanskoj županiji, gdje skoro dvotrećinsku većinu čine Bošnjaci, njihova djeca prisiljena da se obrazuju po školskom programu države Hrvatske, da dobivaju diplome sa šahovnicom, da je u livanjskoj županiji isto tako, s tim da Bošnjaci tamo nemaju ni pravo izučavanja bosanskog jezika, da su u Stocu, gdje po posljednjem popisu čine 40% stanovništva, Bošnjaci nedovoljno zastupljeni u općinskoj administraciji, bez utjecaja u podjeli sredstava iz općinskog budžeta tako da dijelovi općine u kojima žive Bošnjaci nemaju ni rasvjetu'', rekao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close