Cormack i Wigemark sa Čovićem: Obećao razgovore o Izbornom zakonu
U duhu dijaloga
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 15:42
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Lars Gunnar Wigemark Maureen Cormack Dragan Čović
0

Predsjedavajući Predsjedništva Čović obavezao se na razgovor o mogućim izmjenama i dopunama Izbornog zakona u duhu dijaloga i konsenzusa.

U srijedu su se veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack i specijalni predstavnik EU i šef izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark sastali sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Draganom Čovićem.

Razgovarali su o nizu pitanja koja se tiču reformi, novom zamahu na putu ka EU, te osnaživanju vladavine prava. Također su naglasili odgovornost svih bosanskohercegovačkih političara da osiguraju da se opći izbori 2018. godine održe nesmetano i da se institucije formiraju pravovremeno.

Predsjedavajući Predsjedništva Čović obavezao se na razgovor o mogućim izmjenama i dopunama Izbornog zakona u duhu dijaloga i konsenzusa.

Veleposlanica Cormack i specijalni predstavnik EU i šef izaslanstva EU u BiH Wigemark naglasili su da bilo koji prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava, te približavati zemlju standardima Europske unije.

SAD i EU podržavaju konstruktivna nastojanja da se riješe razlike u stavovima i da zemlja napreduje na putu ka EU, navedeno je iz Ureda za informiranje veleposlanstva S.A.D.-a u BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH naglasio je izniman značaj ispunjavanja preostalih uvjeta za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU u 2018. godini i aktiviranje akcijskog plana za članstvo u NATO-u do kraja 2017. godine.

Istaknuo je također, kako su za europsku budućnost Bosne i Hercegovine posebno važne socijalno-gospodarske reforme, ali i one političkog karaktera, poput neophodne izmjene izbornog zakonodavstva, čija je svrha osigurati jednaka prava pripadnicima sva tri konstitutivna naroda i svih onih koji se tako ne izjašnjavaju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.