Čistili joj uši

Čistili uši: Djevojčica preminula od trovanja pesticidom

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 16:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petogodišnja djevojčica E. M. iz rožajskog sela Besnik, kojoj su roditelji pokušali da istrijebe uši tako što su joj u kosu utrljali etiol, preminula je sinoć u Dječjoj bolnici u Podgorici, potvrđeno je portalu RTCG u Kliničkom centru Crne Gore.

"Djevojčica iz Rožaja, koja je liječena u Odjeljenju intenzivne njege Instituta za bolesti djece zbog trovanja 'Etiolom' i pored poduzetih svih intenzivnih mjera liječenja, preminula je sinoć u 20 sati i pet minuta", priopćeno je iz KCCG-a.

"Djevojčica je tretirana 'Etiolom' koji je kupljen u poljoprivrednoj ljekarnoj. Apeliramo na sve građane da se ne liječe samoinicijativno, već da zatraže stručnu medicinsku pomoć", dodaje se u priopćenju iz KCCG.

Kako pišu crnogorski mediji, naložena je obdukcija, a Klinički centar je o ovom slučaju obavijestio Tužiteljstvo, koje je pokrenulo istragu. S druge, pak, strane, u rožajskom Domu zdravlja kažu kako ovo nije prvi slučaj da djeca budu otrovana na ovakav način te da su roditelji, usprkos suvremenim dostignućima komunikacije, i dalje nedovoljno informirani kada je u pitanju liječenje ušiju.

Kopirati
Drag cursor here to close