Potraga

Četiri kandidata za novog Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost

Vijesti / Flash | 20. 02. 2017. u 07:46 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idući izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa za savjetnika za nacionalnu sigurnost će imati autonomiju oko imenovanja svog tima i ključnih odluka, objavila je Bijela kuća u nedjelju, u vrijeme potrage za nasljednikom Michaela Flynna koji je s te funkcije sišao prošle sedmice zbog nepriličnih kontakata s Rusijom.

Trump je umirovljenog generala Michaela Flynna otpustio u ponedjeljak nakon što se otkrilo da je uoči njegove inauguracije razgovarao o američkim sankcijama protiv Rusije s ruskim ambasadorom u Washingtonu, te je kasnije o tome lagao potpredsjedniku Mikeu Penceu.

Voditelj Trumpovog ureda Reince Priebus je u razgovoru za Fox News Sunday rekao kako novi savjetnik "može sa svojim osobljem raditi štogod on ili ona želi", prenosi Hina.

Trump će iz svog odmarališta Mar-a-Lago na Floridi razgovarati s četiri kandidata za Flynnovog nasljednika. Na listi se nalaze Keith Kellog, trenutni vršilac dužnosti savjetnika, John Bolton, bivši ambasador SAD-a u Ujedinjenim narodima, te generali-pukovnici H.R. McMaster i Robert Caslen s West Pointa.

Kopirati
Drag cursor here to close