potencijal

Čavara spreman za pomoć Hrvatskom radiju ‘Bobovac’

Vijesti / Flash | 13. 05. 2015. u 15:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FBiH Marinko Čavara danas je u Sarajevu razgovarao sa župnikom župe Vareš Mirkom Majdandžićem i ravnateljem Hrvatskog radija "Bobovac“ Ivanom Lovrićem, priopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednika FBiH.

Župnik Majdandžić upoznao je predsjednika FBiH sa teškim stanjem u kojem se nalazi općina Vareš. Istaknuo je potrebu pomoći malom gradu koji bi mogao biti uspješan, s obzirom na prirodne potencijale koje posjeduje.

"Imajući u vidu kulturno-povijesnu baštinu, te postojanje drugih potencijala za ekonomski razvoj i razvoj turizma na području općine Vareš, potrebno je pristupiti efikasnom angažmanu postojećih potencijala. Sagledavajući trenutno stanje pojedinih objekata i kulturno-povijesnog nasljeđa, dolazi se do zaključka da je revitalizacija jedan od neophodnih koraka ka njihovoj punoj afirmaciji u cilju zaštite i unapređenja kulturno-povijesne baštine, kao i razvoju turizma“, kazao je župnik Majdandžić.

Ravnatelj Hrvatskog radija „Bobovac“ Ivan Lovrić upoznao je predsjednika FBiH sa radom lokalnog medija i financijskim problemima koji onemogućavaju normalan rad i napredak radija, koji predstavlja osnovni izvor informacija o lokalnim događajima u općini Vareš.

Predsjednik FBiH izrazio je spremnost za suradnju na realizaciji projekata koji će pridonijeti normalnom odvijanju života u općini Vareš.

Također, predsjednik FBiH je istakao važnost medija koji služe građanima u svrhu informiranja i poticanja na pozitivna razmišljanja, te izrazio spremnost za pomoć Hrvatskom radiju "Bobovac“, kako bi stanovnici općine Vareš i dalje bili informirani na najbolji mogući način o događajima u svojoj općini.

Kopirati
Drag cursor here to close