Sumnjivi automobil

Čavara prijavio da mu je život ugrožen

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 10:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FBiH Marinko Čavara podnio je prijavu nadležnim institucijama zbog sumnjivog događaja koji mu se dogodio na autoputu Kakanj - Zenica 5. srpnja kada je osjetio da mu je život ugrožen, objavio je danas na press-konferenciji.

Kako se navodi u prijavi, događaj se dogodio između 17:15 sati i 17:30 sati na dionici Kakanj - Zenica kada se kretao prema Lašvi. Predsjednik FBiH je tada krenuo kući u Busovaču i oslobodio je osobno osiguranje. Njegov vozač je vozio službeni automobil Audi do naplatne kućice u Kaknju kada je Čavara prešao na mjesto vozača jer su se zaustavili kako bi vozač očistio vjetrobransko staklo.

"Uočio sam vozilo parkirano uz branik s lijeve strane i primijetio sam da me nepomično gledaju bez reakcije, što mi je bilo sumnjivo jer smo se tu nalazili pet minuta i nikada do sada nisam vidio zaustavljena vozila. Namjerno sam se zadržao da prođe još jedan kamion, a zatim se polukružno okrenuo u pravcu Zenice. Vozilo je krenulo za nama. Vozio sam 110 kilometara na sat kako bih provjerio da li me prate, a oni su vozili za nama s rastojanjem od 100 metara. Nakon šest kilometara pretekli su nas i otišli ispred 500 metara da bi držali to odstojanje. Kako smo se približavali silasku s autoputa Bilješevo, automobil je usporio pored parkiranog kombija u zaustavnoj traci i razgovarali su", rekao je Čavara, prenio je Klix.

Kako se predsjednikov automobil približavao, kombi je krenuo, ali ga je propustio, dok je prvobitno vozilo bilo parkirano kod podvožnjaka ispred autoceste, a kombi se dvoumio da li da skrene ili nastavi voziti.

"Da sam skrenuo k podvožnjaku život bi mi bio ugrožen jer bih bio blokiran. Krenuo sam ka Zenici. Osjetio sam nesigurnost i zbog cjelokupne sumnjive situacije sve sam prijavio nadležnim institucijama. Ne želim prejudicirati ništa, ali tražim odgovor od nadležnih institucija. Čudno je i to što nitko nije pisao o ovome i što nije procurila informacija jer da sam 'pokupio' neki prometni znak svi bi znali", rekao je Čavara.

Kada je došao do naplatnih kućica u Zenici predstavio se policajcima i ispričao šta mu se dogodilo, te ističe kako su veoma profesionalno postupili. Zahvalio se svim policijskim službenicima koji rade na ovom slučaju i brinu o njegovoj sigurnosti.

Predsjednik FBiH inače ima pravo na policijsku pratnju 0-24 sata, ali je Čavara istakao kako je tijekom ove dvije godine često oslobađao obaveza svoje osiguranje jer se nikada do sada nije osjećao ugroženo.

Kopirati
Drag cursor here to close