Požar na više lokacija

Helikopter Oružanih snaga pomaže Čapljini

Vijesti / Flash | 22. 08. 2017. u 16:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga stigao je u Čapljinu u 18.00 sati, gdje će početi djelovanje na gašenju požara u naselju Trebižat.

Helikopter je sletio u vojarnu Božana Šimovića u Čapljini, gdje je na njega u roku od par minuta prikačena korpa za gašenje, a u trenutku pisanja teksta uputio se prema Neretvi gdje će zahvaćati vodu.

Helikopter će pomoći u gašenju požara mnogobrojnim vatrogascima i mještanima koji se satima bore sa vatrenom stihijom koja ugrožava kuće u naselju Trebižat u Čapljini.

Dok se gase požari u Čapljini, izbio je požar uz cestu između Ševaš njiva i Žitomislića.

Kako javljaju članovi naše redakcije, gori s obe strane prometnice.


Foto: Bljesak.info

Podsjetimo, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak ranije je za Fenu rekao kako situacija u Čapljini nije kritična.

''Već dva-tri dana traju intenzivne aktivnosti na gaženju požara, pogotovo na području Čapljine, Čitluka, Međugorja, Neuma i Ravnog. Danas poslijepodne stići će helikopter koji će djelovati na području Čapljine gdje je trenutno najteža situacija'', kazao je Solak.

Po njegovim riječima, iako gasitelji imaju pune ruke posla, situacija nije kritična.

''U stalnom smo kontaktu s ljudima na terenu i situacija je uglavnom pod kontrolom. Nemamo ugroženog stanovništva, nemamo evakuiranih ljudi, niti izgorjelih kuća. Uglavnom gori trava i nisko raslinje'',  dodao je Solak.

Inače, kako javlja naš fotoreporter, dvije jače eksplozije odjeknule su Čapljinom u utorak oko 17.00 sati što je izazvalo strah kod žitelja ove općine.

Iz ureda glasnogovornika Oružanih snaga za Bljesak.info su rekli kako su iz Čapljine dobili zahtjev za 15 vojnika, no poslali su im 30. Za sada iz Čapljine nema novih zahtjeva za dodatno slanje ljudstva.

Kopirati
Drag cursor here to close