Crna Gora

Budva: Pokušaj likvidacije biznismena iz Južnoafričke Republike i Cetinja

Vijesti / Crna Kronika | 27. 05. 2015. u 21:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićenjem u Budvi Aleksandra Markovića (27) iz Cetinja, sa prebivalištem u Podgorici, te Gregorija M.F. (24) iz Johanesburga u Južnoafričkoj Republici, spriječena je likvidacija biznismena iz Budve Gorana Đuričkovića, potvrdili su pravosudni i policijski dužnosnici.

Rukovoditelj sektora Uprave policije (UP) Crne Gore Milovan Pavićević rekao je večeras na konferenciji za novinare da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ove dvije osobe kao grupa organizirali izvršenje teškog ubojstva G.Đ. iz Budve.

On je pojasnio da policijsko-tužiteljske aktivnosti ukazuju na to da je Marković angažirao Gregorija M.F. da po nalogu za sada nepoznate osobe ubije Đuričkovića, objavila je Srna.

Pavićević je dodao da je Marković bio zadužen za planiranje i organizaciju ubojstva. On je, sumnja policija, iznajmio tri stana u Budvi, u kojima je boravio Južnoafrikanac, nabavio dva vozila, dva motocikla i garderobu za izvršitelja. Viši tužitelj Vesna Jovićević rekla je da je jedan od osumnjičenih tijekom saslušanja istražiteljima dao dovoljno materijala da mogu rasvijetliti i neka ubojstva iz prethodnog razdoblja.

Đuričković je kum bivšeg zastupnika Saše Markovića koji je u travnju ubijen u sačekuši u Budvi, a nadležni vjeruju da će ovo uhićenje pomoći rasvjetljavanju te likvidacije. Kod Markovića i Gregorija M.F. pronađeno je više krivotvorenih putovnica, i to BiH, Hrvatske, Španjolske i Kube. Oni su uhićeni nakon rutinske kontrole automobila kada je utvrđeno da voze sa lažnim registarskim tablicama.

Akcija je izvedena po nalogu Vrhovnog državnog tužiteljstva, a njome je spriječen nastavak obračuna dva narko-klana iz Budve i Kotora koji je počeo još u Valenciji prošle godine, kada je nestao tovar od 300 kilograma kokaina, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close