Broj poginulih u napadu na konvoj kod Alepa porastao na 112
Alep
OBJAVA: Nedjelja, 16. travnja 2017. 12:58
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Alep konvoj napad travanj 2017
0

Sirijski ospervatorij za ljudska prava je rekao da očekuje da će broj žrtava rasti

Broj poginulih u bombaškom napadu kod Alepa na konvoj autobusa koji su prevozili ljude evakuirane iz sirijskih naselja dosegao je najmanje 112 ljudi, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava u nedjelju.

Pripadnici Sirijske Civilne zaštite rekli su da je izvučeno najmanje 100 tijela s mjesta eksplozije u subotu, kada je pogođen autobus sa šijitskim stanovnicima koji su željeli prijeći s pobunjeničkog područja na vladino područje nakon dogovora o evakuaciji između zaraćenih strana.

Opservatorij je rekao da očekuje da će broj žrtava rasti.

Poginuli su većinom mještani naselja Al Fua i Kefraja u pokrajini Idlib, prenosi Hina.

Iz tih je naselja u pokrajini Idlib, koja su bila pod opsadom pobunjenika dvije godine, evakuirano oko 5.000 ljudi, po dogovoru Katara, koji podržava pobunjenike i Irana, koji podržava sirijski režim.

Istodobno, evakuirano je oko 2.200 ljudi iz Madaje i Zabadanija, pobunjeničkih gradova nedaleko od Damaska koja su bila u okružju sirijske vojske.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.