Otprije poznat policiji

Britanska policija identificirala napadača iz Londona kao Khalida Masooda

Vijesti / Flash | 23. 03. 2017. u 17:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska policija identificirala je osobu odgovornu za teroristički napad u blizini zgrade Parlamenta kao 52-godišnjeg Khalida Masooda.

Policija navodi u priopćenju objavljenom u četvrtak da je Masood rođen u jugoistočnoj Engleskoj i da je donedavno živio u West Midlandsu, u središnjoj Engleskoj.

Policija navodi da Masood nije bio predmetom bilo kakve trenutne istrage i da "nema nikakvih ranijih obavještajnih podataka o njegovoj namjeri da izvede teroristički napad".

On je ranije bio uhićen zbog fizičlkih napada, posjedovanja ofanzivnog oružja i kršenja javnog reda i mira.

Njegova prva presuda datira iz studenog 1983. zbog kaznenog djela "nanošenje štete" a posljednja je iz prosinca 2003. zbog posjedovanja noža, prenosi AP.

Podsjetimo, Islamska država preuzela je u četvrtak odgovornost za napad koji je izveo muškarac kada je terenskim vozilom pokosio pješake na prepunom londonskom mostu, a zatim na smrt izbo policajca ispred zgrade britanskog Parlamenta.

Skupina tzv. Islamske države (ISIL) priopćila je putem svoje novinske agencije Aamaq da je napadač bio vojnik Islamske države koji je "izveo operaciju kao odgovor na napade koje izvode države članice koalicije koje se bore protiv ISIL-a u Siriji i Iraku".

Kopirati
Drag cursor here to close