Iz šupljeg u prazno

Bosić: Zakon o trošarinama nije dio Reformske agende

Vijesti / Flash | 22. 05. 2017. u 13:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma BiH Mladen Bosić izjavio je danas da je u razgovoru sa predstavnikom Europske komisije Christianom Danielssonom saznao da je priča o zakonu o trošarinama, koje su jedna od točaka Reformske agende, “isforsirana i netočna priča”.

''Traženje silom parlamentarne većine za izglasavanje Zakona o trošarinama je silovanje da se uvede ono što namašta izvršna vlast ove zemlje'', rekao je na konferenciji za novinare Mladen Bosić.

On je to izjavio kao odgovor na najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da je moguće da će biti osigurana parlamentarna većinu za izglasavanje Zakona o trošarinama, prenosi BHRT.

Takvu izjavu Bosić je nazvao i ponižavanjem Zastupničkog doma.

Na Zvizdićevu tvrdnju da će naći potrebne glasove, Bosić je rekao da je u pitanju ''politička trgovina i kupovina koja je postala legalna'', te je naglasio da će se on i njegova stranka suprotstaviti ovom zakonu.

Mladen Bosić, koji je i bivši predsjednik Srpske demokratske stranke, rekao je da se ova stranka bori protiv korupcije i tajkunizacije i da su Dragana Mektića imenovali na mjesto ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH da bi otvorio tu borbu.

Bosić je rekao da će SDS u nedjelju, 28. svibnja, održati Izbornu skupštinu na kojoj će biti izabrani legitimni organi stranke, te da on neće nazočiti zbog vjenčanja sina.

Mektić je prije dva dana podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u stranci, odnosno u svom matičnom odboru SDS-a Prnjavor.

“Podnio sam ostavku na članstvo u Općinskom odboru i odbio biti član u bilo kojem stranačkom organu SDS-a zato što sam računao da će ovi izbori donijeti osvježenje. Međutim, i dalje tajkuni i ljudi koji su iskoristili rat za šverc i bogaćenje ponovo ulaze u stranku”, rekao je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close