Crkva i politika

Biskup Košić: Plenkovićeva koalicija sa HNS-om je politička prostitucija

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 11:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sisački biskup Vlado Košić prozvao je u srijedu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zbog koalicije s HNS-om, optužujući ga da je time pokazao "neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda" i da se upustio u "političku prostituciju".

"Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem, da biste spasili svoju Vladu, Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda", poručio je Košić Plenkoviću u otvorenom pismu.

Takvim potezom Plenković će dobiti kratkoročno produljenje života svoje Vlade, ali će dugoročno izgubiti vjerodostojnost, što je bio moto njegove kampanje.

"Ja to zovem političkom prostitucijom", ističe sisački biskup.

Košić također optužuje Plenkovića da se lišio Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, "ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja", a uzeo u svoj klub "one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja".

"Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok ju Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život", pita Košić premijera.

"Vama nije stalo do naroda, koji je 86 posto katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio", završava Košić svoje pismo Plenkoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close