Posao pripravnika

Birn: Direktor tuzlanskog “BH Telecoma” zaposlio kćerku u istu tvrtku

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 13:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Direkciji tuzlanskog “BH Telecoma” direktor je Sadik Džidić, a odnedavno tu kao pripravnica radi njegova kćerka Ena Džidić, koja je inženjer telekomunikacija.

Ena Džidić je primljena putem javnog oglasa na koji se prijavilo šest kandidata. Nakon natječajne procedure, bila je na drugoj poziciji za mjesto pripravnika, piše Detektor.ba.

“Komisija je nakon objavljenih intervjua sa svim kandidatima dostavila prijedlog tri kandidata koja su ušla u uži izbor, a to su Lejla Fazlić, Ena Džidić i Saša Tokić”, priopćeno je iz Odjela za korporativne komunikacije “BH Telecoma”.

Generalni direktor je za novog pripravnika izabrao Lejlu Fazlić. Međutim, kako su pojasnili u Odjelu za korporativne komunikacije “BH Telecoma”, ona ih je e-mailom obavijestila da nije u mogućnosti da obavlja pripravnički staž zbog druge ponude.

“Na prijedlog Direkcije Tuzla, Ena Džidić je izabrana kao drugoplasirana na mjesto pripravnika”, naveli su iz Odjela za korporativne komunikacije “BH Telecoma”.

Sadik Džidić – koji je na osnovu izbornih rezultata iz 2014. godine, kao kadar Saveza za bolju budućnost (SBB), na funkciju direktora tuzlanske Direkcije “BH Telecoma” došao preraspodjelom stranačkih pozicija u javnim poduzećima – u zapošljavanju kćerke ne vidi ništa sporno.

“Smatram da nisam u prekršaju niti je učinjeno nešto van zakona. Moja kćerka je završila fakultet elektrotehnike, smjer telekomunikacije. Zaposlenje u telekom operateru je logičan slijed događaja, a to što sam ja direktor jeste koincidencija”, kazao je Sadik Džidić, direktor “BH Telecoma” u Tuzli.

Prema njemu, Ena Džidić je svojim radom i zalaganjem, nakon što je završila težak fakultet, zaslužila zaposlenje.

“Mi nemamo na Birou za zapošljavanje kadra njene struke. Naša tri inžinjera telekomunikacija otišli su da rade u ‘Deutsche Telekom’”, dodao je Džidić.

On smatra i da to što je otac na funkciji direktora, ne može biti razlog da kćerka nema pravo na natječaj u istoj tvrtki.

Kopirati
Drag cursor here to close