Armin Kržalić

BiH nije podložna terorističkom djelovanju za razliku od drugih država

Vijesti / Terorizam | 14. 09. 2017. u 14:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Stavovi o Bosni i Hercegovini kao leglu terorizma, kao mjestu koje može biti problematično za dodatnu radikalizaciju ili mjestu u kojem postoje kampovi za obuku terorista ne vode jačanju regionalne suradnje, stabilnosti, mira i povjerenja", ocijenio je u izjavi za Fenu zamjenik direktora Centra za sigurnosne studije (CSS) Armin Kržalić.

''Naši pokazatelji, koje su prezentirali sigurnosne i obavještajne institucije u BiH, govore u prilog da BiH nije podložna terorizmu i terorističkom djelovanju za razliku od drugih država. Također, dosadašnje aktivnosti koje su provodile policijske snage, presude koje je donio Sud BiH o pitanju terorizma, govore o ozbiljnoj namjeri Bosne i Hercegovine da se ovaj problem riješi i u suštini da se ovo područje drži pod kontrolom'', kazao je Kržalić.

Prema podacima koje je ovaj tjedan predstavio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, od 143 teroristička napda u Europi i svijetu iza kojih stoji ISIL, a koja su se dogodila u 23 zemlje svijeta, niti u jednom takvom napadu nije sudjelovao nitko tko je na bilo koji način povezan s BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je tada istaknuo da ovaj važan podatak demantira sve one koji govore o BiH kao mogućoj bazi samog terorizma.

I ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je na toj konferenciji za medije istaknuo da se ne mogu prihvatiti teorije jednog broja kvazieksperata i kvazianalitičara, koji u zloj namjeri iznose takve podatke koji urušavaju stvarni pravni integritet države i nanose ogromnu štetu ekonomiji te izravno ili neizravno i veliku financijsku štetu turizmu.

Kopirati
Drag cursor here to close