U nečemu ne zaostajemo

BiH ima europske sigurnosne izazove

Vijesti / Flash | 23. 06. 2017. u 12:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sigurnosni izazovi s kojima se suočava Bosna i Hercegovina nisu bitno različiti od drugih izazova s kojima se suočavaju i ostale države regije jugoistočne Europe'', kazala je ministrica obrane BiH Marina Pendeš na regionalnoj konferenciji ''Europska obrambena unija - između potrebe i mogućnosti'' u Dubrovniku.

Pendeš se osvrnula na reformu obrambenog sektora u BiH, ali i dosadašnju vrlo dobro obrambenu suradnju BiH sa zemljama regije.

Istaknula je i snažnu opredijeljenost BiH za integraciju u Europsku uniju i NATO, te dodala da će MO BiH s drugim nadležnim institucijama učiniti dodatni napor da bi za BiH uskoro bio aktiviran Akcijski plan za članstvo u NATO-u (MAP) i da bi što skorije, odnosno početkom 2018. godine BiH dobila i status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

Međunarodna konferencija ''Europska obrambena unija - između potrebe i mogućnosti'', u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, okupila je 22. i 23. lipnja u Dubrovniku veliki broj regionalnih stručnjaka za sigurnost, predstavnike Europskog parlamenta, NATO-a, ministre obrane Hrvatske, BiH i Crne Gore, a cilj je bio da se ponude rješenja za stvaranje snažnije integrirane unije na području sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close