sjećanje

Bh. političari o Castru: Veliki borac i revolucionar

Vijesti / Flash | 26. 11. 2016. u 14:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fidel Castro je kao osvjedočeni ljevičar, dao nemjerljiv doprinos u izgradnji i razvoju kubanskog društva - ocijenio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U povodu smrti Fidela Castra, Dodik je u telegramu sućuti predsjedniku Državnog savjeta Kube Raulu Castru naveo da je riječ o borcu i velikom kubanskom patrioti koji je uživao ugled u dijelu slobodoumnog svijeta koji cijeni slobodu svih naroda, a protivi se bilo kakvim pritiscima.

‘’Tijekom duge i bogate političke karijere veliki revolucionar Castro obavljao je najviše državničke dužnosti u zemlji i Kuba će biti upamćena po njemu’’, naveo je Dodik.

Odlazak jednog od osnivača samostalne Kube predstavlja, kako je dodao, veliki gubitak za kubanski narod, ali istaknuo je Dodik, njegovo ime ostat će trajno povezano s najvažnijim trenucima u istoriji ove zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić uputio je telegram sućuti predsjedniku Državnog vijeća Kube Raulu Castru povodom smrti bivšeg kubanskog predsjednika Fidela Castra.

‘’Sa žaljenjem smo primili vijest o smrti Fidela Castra. Castro je bio simbol kubanske revolucije i ostat će duboko urezan u povijesti svjetske politike, kao jedna od najupečatljivijih ličnosti koje su obilježile 20. stoljeće.

Prenesite kubanskom narodu izraze najdubljeg sućuti’’, navodi se u Ivanićevom telegramu saučešća, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close