eKonsultacije

Bh. građani imaju priliku aktivno sudjelovati u procesu javnih konsultacija

Vijesti / Flash | 20. 04. 2016. u 15:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine službeno predstavljena i pokrenuta web aplikacija eKonsultacije.

Svrha ove web aplikacije je da se građanima, putem interneta, omogući pristup potpunim i pravovremenim informacijama o procesima donošenja određenih pravnih akata, kao i da se osigura pouzdan komunikacijski kanal kojim bi mogli sudjelovati u javnoj politici.

Web aplikacija "eKonsultacije" je razvijena u okviru projekta koji financira Europska Unija (EU) pod nazivom "Izgradnja kapaciteta institucija vlasti pri angažiranju u političkom dijalogu sa predstavnicima civilnog društva u BiH" (CBGI).

Predstavljajući web aplikaciju, Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH je izjavio: "Uspješnom implementacijom CBGI projekta, danas smo u prilici da građanima BiH predamo na korištenje jedan moderan internet alat, kojim na jednostavan način, mogu podijeliti svoje mišljenje o prijedlozima pravnih propisa koji se usvajaju u institucijama BiH".

Ministar pravde Bosne i Hercegovine, Josip Grubeša je također dodao: "Ministarstvo pravde BiH je u prethodnim godinama uložilo znatne napore kako bi se unaprijedio sustav transparentnosti, suradnje i otvorenosti prema građanima i organizacijama civilnog društva. Kruna tih napora je web aplikacija eKonsultacije.

Web aplikacija također osigurava pouzdan komunikacijski kanal za sudjelovanje građana u kreiranju javnih politika. Ideje, sugestije i dodatne informacije prikupljene na ovaj način biće korištene za unapređenju javnih politika koje su u nadležnosti institucija BiH.

"Funkcionalni dijalog sa predstavnicima civilnog društva i sudjelovanje građana u procesu kreiranja i provedbi javnih politika važan je element procesa europskih integracija.  Stoga pozivamo građane BiH da iskoriste eKonsultacije i da svojim konstruktivnim prijedlozima i razmjenom mišljenja unaprijede kvalitetu pravnih propisa koji se donose u institucijama BiH", kazali su iz CBGI-ja za Bljesak.info

Kopirati
Drag cursor here to close