Blizu granice

Beživotno tijelo mladića pronađeno u snijegu, dva beskućnika preminula od hladnoće

Vijesti / Flash | 09. 01. 2017. u 07:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beživotno tijelo dvadesetšestogodišnjeg mladića pronađeno je u snijegu nedaleko od pljevaljskog sela Obarde na granici Crne Gore i Srbije, priopćila je crnogorska policija.

Crnogorska policija je utvrdila da je riječ o mladiću čiji su inicijali A. K. iz Pljevalja.

Tijelo mladića pronađeno je jučer poslije podne, te je poslije završenog očevida sinoć poslano na obdukciju u Podgoricu, nakon čega će biti poznat točan uzrok smrti.

Iz policiji su priopćili da na tijelu nije bilo tragova nasilja.

Obilne snježne padaline i izuzetno niske temperature koje su zabilježene u čitavoj regiji odnijele su najmanje dva života na albanskom primorju, javlja Anadolija.

Albanska policija je priopćila da je 54-godišnji beskućnik iz Sarande, primorskog grada na jugu Albanije preminuo od posljedica smrzavanja i pothranjenosti.

Sumnja se da je od hipotermije umrla još jedna osoba iz Drača, grada na obali Jadranskog mora, 33 kilometra zapadno od Tirane. Navodno riječ je također o 38-godišnjem beskućniku, čije tijelo je u nedjelju pronađeno u jednoj od četvrti grada.

Zbog snijega u Albaniji promet se odvija otežano, a Ministarstvo unutarnjih poslova te zemlje priopćilo je da je za promet zatvoreno nekoliko putnih pravaca.
Općina Tirana osigurala je smještaj za oko 150 beskućnika.

Prema podacima Instituta za geonauke, energiju, vodu i okoliš Univerziteta u Tirani od 8. do 11. siječnja u toj zemlji u višim predjelima dnevna temperatura zraka će se kretati od pet do deset stupnjeva Celzijusa ispod nule, na primorju od nule do pet stupnjeva.

Minimalna temperatura kretat će se od minus 21 do minus 18, a u nižim predjelima i na primorju od minus deset do minus šest stupnjeva Celzijusa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close