Putni troškovi

Bevanda se pravda: Nisam napisao nijedan putni nalog za Split

Vijesti / Flash | 23. 08. 2016. u 16:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda po prvi je put progovorio o navodima kako je 48 dana “službeno” boravio u Splitu o državnom trošku te da je i zbog toga na službenom automobilu promjenio tri para guma u vrijednosti 10.408 KM.

Bevanda za TV1 kaže da to nigdje ne piše u revizorskom izvještaju.

“To je plod jedne manipulacije. Da kratko odgovorim – niti jedne marke, niti jednog putnog naloga Vjekoslav Bevanda od počekta svog mandata nije napisao za put u Split. Niti jedne. To je jedan dio priče“, kaže Bevanda.

Dalje nastavlja. ''Što se tiče guma, opet kažem, netko je dao ili piše da je utrošak guma i ne znam čega još uz auta, 12.000 KM. To je ono s čim se kaže - Bevanda potrošio na službena putovanja u Split, znači naplatio, košta ovu državu i to je toliko. Međutim, to je podatak za šest automobila koje koristi 200 uposlenika Ministarstva financija''.

On navodi da mu ne pada na pamet u ovom ''pijačarskom duhu'', iako ima sve osnove za demantije i tužbe, da se uklapa u taj pijačarski duh.

“Neka činovnici i određeni novinari koji rade po nalogu političkih mentora nastave "pakovati" Vjekoslavu Bevandi, a Vjekoslav Bevanda će se truditi da održi financijsku stabilnost, da upravljanje financijama dovede na najbolju mjeru, da uložim napor i da imam kredibilitet u svijetu financija, kao što ga imam. To mi ti, ne znam kako bih ih nazvao, neće pokvariti. Najgore mi je bilo to što se u jednom trenutku dira moja obitelj, a tko moju obitelj dirne, ja to ne opraštam“, navodi Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close