Sve pod ruku

Banda iz BiH hara Europom

Vijesti / Crna Kronika | 24. 10. 2016. u 14:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u njemačkom Göttingenu otkrila je višečlanu bandu iz BiH koja je izvela brojne provale i druga kaznena djela širom Europe.

Posljednja u nizu njihovih akcija dogodila se 7. kolovoza na bazenu u Hildesheimu. Kriminalci iz BiH ukrali su dva sefa s 8.000 eura, uglavnom u kovanicama. Svjedoci su vidjeli sefove na prikolici zakačenoj za Peugeot.

Narednog dana, prilikom rutinske kontrole, zaustavljen je Peugeot s prikolicom i sefovima, a tom prilikom uhićeno je pet osoba iz BiH. Ubrzo je policija pustila trojicu da bi njihovim praćenjem mogli doći do ostatka bande.

Trud se isplatio - otkrili su 20-članu bandu iz BiH koja je širom Njemačke izvršila više kaznenih djela, uključujući provale u stanove i automobile, obijanje poslovnih prostora, džeparenje, krađu priključnih vozila, obojenih metala, krivotvorenje dokumenata.

Kako piše Zenicablog, ispostavilo da je banda iz BiH bila aktivna i u Francuskoj, zemljama Beneluxa, Italiji i Španjolskoj.

Nakon završetka istrage izdato je 16 tjeralica, a Matthias Schroweg, šef policije u Göttingenu, najavljuje pomoć kolega iz čitave Europe u pronalasku preostalih osumnjičenika.

Kopirati
Drag cursor here to close