Assad: Sve strane trupe koje su bez poziva ušle u Siriju su okupatori
Uključujući i SAD
OBJAVA: Nedjelja, 12. ožujka 2017. 11:18
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Bašar Al-Asad
0

Amerikanci ''nisu uspjeli nigdje gdje su poslali trupe, samo su stvorili kaos: veoma su dobri u stvaranju problema i uništavanju, ali veoma loši u pronalaženju rješenja''.

Bilo koje strane trupe, uključujući i SAD, koje su bez poziva ušle u Siriju su okupatori, rekao je sirijski predsjednik Bashar al Assad.

On je za kineske medije napomenuo da nitko nije dao dozvolu da se američke trupe trenutno nalaze u Manbidžu u Siriji.

''Bilo koje strane trupe koje dolaze bez poziva ili dozvole su okupatori, vrše invaziju, bez obzira jesu li to Amerikanci, Turci, ili neko drugi'', naveo je on.

Upitan otvara lu Damask vrata za američke trupe u Manbidžu u provinciji Alep, Assad je naveo da ta vrata nisu otvorena.

''Što oni (strane trupe) mogu uraditi? Da se bore protiv IS-a? Amerikanci su izgubili skoro svaki rat. Izgubili su u Iraku, na kraju su se povukli. Čak i u Somaliji, a kamoli u Vijetnamu u prošlosti ili Afganistanu'', dodao je on.

Kako kaže, Amerikanci ''nisu uspjeli nigdje gdje su poslali trupe, samo su stvorili kaos: veoma su dobri u stvaranju problema i uništavanju, ali veoma loši u pronalaženju rješenja''.

Pentagon je ranije potvrdio da su američke trupe poslate u Manbidž kako bi spriječili sukobe između kurdskih snaga koje podržavaju SAD i pobunjenika koje podržava Turska.

Bez stranih intervencija, rat u Siriji bi se 'završio za nekoliko mjeseci', dodao je Asad, prenosi 'Russia Today'.

''Kompleksnost ovog rata su strane intervencije. To je problem'', kaže Asad.

Sirijski predsjednik je naglasio da su vladine trupe sada u blizini Rake, uporišta Islamske države u toj zemlji, koje je udaljeno oko 100 kilometara od Manbidža, prenosi B92.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.