HSP o Mostaru

Asić o skupljoj vodi u Mostaru i kandidaturi Ljube Bešlića za hrvatskog člana Predsjedništva

Vijesti / Politika | 25. 09. 2017. u 08:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dok sve ono javno u Gradu Mostaru odumire i propada, ambicije gradonačelnika Ljube Bešlića rastu čak i do moguće kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH'', navodi Hrvatska stranka prava u priopćenju za javnost koje potpisuje dopredsjednik stranke Željko Asić.

''Grad Mostar je žrtva politike HDZ BiH i SDA koja se prelama preko leđa građana. Političkim oligarhijama s obje strane rijeke Neretve treba reći dosta! Puštanje probnih balona o poskupljenju vode za 45 posto je jedna u nizu probnih balona kojom se služe oni koji godinama nelegalno troše proračunski novac bez valjanih odluka Gradskog vijeća. Upravo te dvije stranke su ugasile Gradsko vijeće Grada Mostara kako bi samostalno mogli dijeliti proračunske novce. Međutim, previše su se zaigrali pa je Federacija BiH uzela dio ovlasti i konačno je vrijeme da se novci počnu namjenski trošiti za stvarne projekte i potrebe građana'', navodi se u priopćenju.

Hrvatska stranka prava priopćila je kako smatra da gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić ''ne može donositi odluke o povećanju ionako visoke cijene vode i komunalnih naknada kao i odluke o naplati parkinga ili prodaji i raspolaganju javnim dobrima. Kada je u pitanju samo poduzeće Vodovod Mostar treba reći da se godinama nije ulagalo u vodovodnu mrežu i kanalizaciju''.

''Ovu najavu poskupljenja vode za 45 posto, mnogi Mostarci već komentiraju u kontekstu podizanja novog kata na privatnoj kući direktora Mile Puljića. Do sada je bilo dosta slučajeva da upravitelji javnih poduzeća o jednom trošku kreče i uređuju i privatne kuće ili stanove paralelno uz one javne urede ili dogradnje. Dok neki grade kuće i stanove, za to vrijeme prokišnjava Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i prijeti otkazivanju jedine predstave koja je urađena nakon više godina stagnacije. Dok se grade i asfaltiraju putovi do privatnih vikendica i kuća, Mostar je prepun rupa i otvorenih šahtova. U Centru II iza Osnovne škole „Ilije Jakovljevića“ godinama stoje lokve pune vode jer nije dovršena i uređena javna površina i školska dvorana. Dvorana u Rodoču u sklopu Osnovne škole je i dalje nezavršena, iako su sve radili da Rodočani glasuju samo za HDZ BiH. Nisu izgrađene davno obećane športske dvorane pa i onu uz Prodajni centar „Mepas mall“ iako su skupa počete i u izbornim obećanjima od strane HDZ BiH, trebale davno biti završene. Sportski tereni u sklopu kampusa ispred Građevinskog fakulteta su također već trebali biti uređeni, jer su već odavno stigla i sredstva iz Republike Hrvatske za pomoć tom projektu i razvoju Sveučilišta u Mostaru, ali i od toga ništa. Kada usporedimo proračun Grada Zenice i Grada Mostara, daleko veći proračun je u korist Grada Mostara, a kada usporedimo uređenje i nove aleje i prometnice u Zenici i Mostaru, vidimo svu bijedu i oronuli nekadašnji sjaj Grada Mostara. Ogromni novci se ulažu u nogomet, ali neravnomjerno u niže lige ništa tako da primjerice „Branitelj“ nema ništa i svi ti mali klubovi koji su bili perjanica sportskih potencijala, propadaju i nestaju. Na kraju sve čeka sudbina „Žitoprometa“, poduzeća koje je peklo kruh i hranilo dobar dio Hercegovine'', navodi Željko Asić u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close