Pravne pretpostavke

Apelacijski sud u Novom Sadu 7. prosinca o žalbi Sanjina Sefića

Vijesti / Flash | 05. 12. 2016. u 13:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Apelacijski sud u Novom Sadu 7. prosinca će odlučivati u vezi sa žalbom Sanjina Sefića o odluci o izručenju Bosni i Hercegovini", potvrdio je Feni njegov odvjetnik Dejan Koprić.

Žalba na odluku Višeg suda u Novom Sadu vezanu za ekstradiciju Sefića Bosni i Hercegovini uložena je sredinom studenog.

Koprić je iskoristio pravo na žalbu na odluku Višeg suda u Novom Sadu koji je 4. studenog odobrio izručenje Sefića pravosudnim organima BiH.

Konkretno, žalba se odnosi na to da li su ispitane ili nisu sve pravne pretpostavke u vezi s izručenjem.

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je zamolnicu Ministarstva pravde BiH za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. listopada, automobilom usmrtio dvije djevojke nakon čega je prebjegao u Srbiju.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti prometa i javnog reda i mira.

Sefić je 11. listopada u jutarnjim satima prešao državnu granicu između BiH i R Srbije. Lišen je slobode 12. listopada u Novom Sadu.

Kopirati
Drag cursor here to close