Pendeš

Analizirati procedure oko odlaska vojske u Banja Luku

Vijesti / Flash | 13. 01. 2017. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svima nama u BiH treba više iskrenosti i razumijevanja kako bismo shvatili jedni druge jer jedino tako ova zemlja može krenuti snažnije prema naprijed'', izjavila je ministrica obrane BiH Marina Pendeš dodavši kako je bez prejudiciranja odgovornosti potrebno izvršiti temeljnu analizu provedenih aktivnosti i procedura u vezi s angažiranjem pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju 9. siječnja - Dana Republike Srpske u Banja Luci.

Pendeš je istaknula kako se moraju spustiti napetosti oko svega i usavršiti procedure.

''Moramo spustiti napetosti oko svega što radimo, predstavljati sebe i svoju instituciju te zemlju u najboljem svjetlu, a događaji, kojima smo svjedočili proteklih nekoliko dana, pozornost su usmjerili upravo u suprotnom smjeru koji ne donosi ništa dobro i korisno za BiH'', rekla je.

Navela je kako je povodom aktualnih događanja u Banja Luci u kontekstu angažiranja Oružanih snaga BiH 9. siječnja 2017. godine, u Ministarstvu obrane BiH održan je sastanak ključnog menadžmenta s načelnikom i zamjenicima načelnika Zajedničkog stožera te je, bez prejudiciranja odgovornosti, potvrđena potreba da se izvrši temeljita analiza provedenih aktivnosti i procedura vezanih uz odavanje počasti.

Dodala je kako su na sastanku ocijenili da, primjenom uobičajenih metoda u Oružanim snagama i naučenih lekcija, načelnik Zajedničkog stožera identificira pitanja u vezi s nejasnim ili nedovoljno uređenim procedurama za odavanje počasti, koja će biti predložena za održavanje sastanka s Predsjedništvom BiH.

''Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH, unatoč dnevnopolitičkim pritiscima, ostaju opredijeljeni za izvršavanje zakonskih nadležnosti definiranih Zakonom o obrani i Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, kao i ispunjavanje međunarodnih obveza BiH'', rekla je i dodala kako Ministarstvo obrane BiH vrijedno radi na ispunjavanju uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO, a pripadnici Ministarstva kontinuirano sudjeluju u operacijama podrške miru u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close