Osijek

Amerikanka nožem ozlijedila hrvatskog policajca

Vijesti / Crna Kronika | 16. 05. 2017. u 10:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osječki policajac lakše je ozlijeđen kada ga je hladnim oružjem, tijekom privođenja u baranjskom mjestu Bilje, napala 41-godišnja američka državljanka za kojom je u ožujku bila raspisana tjeralica, izvijestila je u utorak osječko-baranjska Policijska uprava.

Napad se dogodio u ponedjeljak oko 17.30 sati kada su dvojica policajaca na parkiralištu u mjestu Bilje kod Osijeka, zatekli ženu bez identifikacijskih dokumenata, a prilikom legitimiranja dala je lažne podatke o identitetu. Naknadno je, naime, utvrđeno kako je riječ o 41-godišnjoj državljanki Sjedinjenih Američkih Država, za kojom je nedavno raspisana tjeralica.

Neslužbeno se doznaje da je počiniteljica napada američka državljanka Vanessa Raney (41).

Opirući se prilikom privođenja 41-godišnjakinja je policajcu zadala nekoliko ubodno reznih rana hladnim oružjem po licu, vratu i ruci, koje su u Kliničkom bolničkom centru(KBC) Osijek okvalificirane kao lakše tjelesne ozlijede. Također je i 41-godišnjakinja tom prilikom zadobila lakše ozljede šake, a liječnička pomoć pružena joj je u osječkom KBC-u.

Na mjestu napada obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Policija utvrđuje sve okolnosti događaja, nakon čega će napadačica na policajca biti privedena pritvorskom nadzorniku.

Neslužbeno se također doznaje da je, nakon napada, ubodeni policajac uspio istrčati iz policijskog vozila prema obližnjoj ambulanti. Njegov je kolega pak pokušao svladati ženu, koja se otimala i bacala po tlu te ga je nastojala onemogućiti da joj stavi lisičine na ruke. Policajcima je pomogao prolaznik. Nakon uhićenja Raney je u psihički rastrojenom stanju, smještena u policijsku maricu, navode mediji.

Raney od 27. ožujka na policijskoj tjeralici

Američka državljanka Vanessa Raney (41) je, prema pisanju medija, 2015. godine upisala kolegij Jezične vježbe na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od samog početka pokušavala se neumjesno isticati, a protiv nje su bile prijave zbog teroriziranja nekolicine studenata i profesora na fakultetu, a posebice lektorice Croaticuma koju je unatrag godinu zatrpavala svakodnevno s vulgarnim porukama i pornografskim slikama. Zbog toga joj je dekan zabranio ulaz na fakultet.

Raney se od 27. ožujka ove godine nalazila na tjeralici koju je za njom raspisao Općinski kazneni sud u Zagrebu, s obzirom na to da joj se više od pola godine nije moglo ući u trag kako bi joj počelo suđenje na temelju potvrđene optužnice za nametljivo ponašanje.

Kopirati
Drag cursor here to close