Robert Menendez

Američki senator optužen za korupciju

Vijesti / Flash | 02. 04. 2015. u 07:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki demokratski senator Robert Menendez iz savezne države New Jersey optužen je u srijedu za korupciju, rekao je glasnogovornik ministarstva pravosuđa.Menendez (61) je optužen u New Jersey zajedno s floridskim oftalmologom dr. Salomonom Melgenom za zavjeru, podmićivanje i prijevaru, rekao je glasnogovornik ministarstva dodajući da je senator optužen i za davanje lažnih izjava.

Ministarstvo je reklo da je Menendez "navodno prihvatio poklone od Melgena u zamjenu za korištenje utjecaja svojega senatskog ureda u korist Melgenovih financijskih i osobnih interesa".Menendez, bivši predsjednik senatskog odbora za vanjske poslove, zanijekao je da je učinio išta protuzakonito.

Već dulje vrijeme savezne vlasti istražuju njegove odnose s Melgenom, donatorom Demokratske stranke optuženom za nabijanje računa vladinom programu zdravstvenog osiguranja Medicare.

Menendez, koji je američki Kubanac, je među najvažnijim hispano političarima u SAD-u. Na svoj drugi mandat u Senatu izabran je 2012. Proveo je 13 godina u Zastupničkom domu Kongresa.

Kopirati
Drag cursor here to close