Civilna zaštita

Aktivirana četiri klizišta na području Tuzlanske županije

Vijesti / Flash | 14. 03. 2017. u 09:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Tuzlanske županije tijekom protekla 24 sata došlo je do aktiviranja četiri klizišta - priopćeno je iz Županijske uprave civilne zaštite TŽ.

Na području općine Gradačac u naselju Mionica aktivirano je klizište na poljoprivrednom zemljištu, a u naselju Mionica III raktivirano je staro klizište, kao i u naselju Zelinja Donja, gdje je reaktivirano klizište koje ugrožava jedan stambeni objekt.

Također, na području općine Srebrenik u naselju Donji Srebrenik došlo je do reaktiviranja starog klizišta, koje ugrožava jedan stambeni objekt.

Na području općine Doboj-Istok i dalje je na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće. Pod vodom je oko 60 ha poljoprivrednog zemljišta. Na području općine Gračanica na snazi je Odluka o proglašenju stanja neposredne opasnosti od klizišta i poplava. Pod vodom je oko 40 ha poljoprivrednog zemljišta.

Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 7 sati iznosio je 328 cm, niži je za 39 cm u odnosu na protekla 24 sata, navodi KUCZ-e.

Kopirati
Drag cursor here to close