Uhićeno 10 osoba

Akcija Papirus: SIPA razbila lanac koji je davao dokumente kriminalcima

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 15:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u današnjoj akciji kodnog naziva "Papirus", na području Sarajeva i Zvornika slobode su lišili deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Istraga je pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Sarajevu trajala duži period a provedena je u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srbije, Graničnom policijom BiH, Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom unutarnjih poslova Tuzlanske županije, Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Ministarstvom unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

U suradnji sa navedenim organima SIPA je prikupila dokaze iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su članovi organizovane grupe počinili prethodno navedena kraznena djela. Ovom akcijom SIPA se suprotstavila organizovanom kriminalu i razbila lanac koji se bavio krađom identiteta građana BiH, koje su koristili za izradu osobnih dokumenata, priopćeno je iz SIPA-e.

Na osnovu dosadašnje istrage, utvrđeno je da je navedena grupa pribavila lažne dokumente BiH za 36 osoba iz kriminalnog miljea.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predane postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo na dalje postupanje.

Kopirati
Drag cursor here to close