Kurir

Akcija FUP-a u Sarajevu, uhićeni i odvjetnici

Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2017. u 11:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage danas u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo započeli sa realizacijom operativne akcije Kurir na području ŽS-a.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo, priopćili su iz FUP-a te pojasnili da se u sklopu navedene akcije, a po naredbama Županijskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva.

''Radi se o osobama koja se dovode u vezu sa kaznenim djelima organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja te krivotvorenje službene isprave. Nakon izvršenih pretresa, privedene osobe će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, istaknuli su iz FUP-a.

Kako piše Oslobođenje među uhićenim ima i sarajevskih odvjetnika. Iz sarajevskog Tužiteljstva, pod čijim nadzorom se provode ove aktivnosti, ističu da će više informacija biti poznato uskoro.

Kopirati
Drag cursor here to close