Obuka

Agenti CIA-e u školskom autobusu zaboravili eksploziv

Vijesti / Flash | 01. 04. 2016. u 21:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenti CIA-e koji su ostavili eksploziv u školskom autobusu tijekom vježbe u Sjedinjenim Američkim Državama su 'slučajno' zaboravili da ga ponesu, što zahtijeva otvaranje istrage.

Ovaj eksploziv je ostavljen u odjelu motora vozila i tu se nalazio u ponedjeljak i utorak kada je autobus prevozio djecu, međutim nije bilo opasnosti jer se radio o 'prilično stabilnoj' supstanci, priopćila je policija.

"Prošlog tjedna, CIA-ina brigada K-9 (brigada koja pomoću pasa otkriva eksploziv) izvela je rutinsku vježbu s policajcima okruga Ludun u Virginiji. Tijekom ove vježbe, eksploziv je služio za obuku i nepažnjom ga je brigada K-9 ostavila u jednom od korištenih autobusa", navela je CIA u priopćenju, objavljenom jučer krajem poslijepodneva.

Agencija je dodala kako se angažirala da se 'izvede temeljita i nezavisna istraga" o ovom programu obuke i precizirala da je 'poduzela hitne mjere da se pojačaju procedure kontrole i inventar' materijala tijekom takvih obuka.

Program obuke CIA-ine brigade K-9 u okrugu Ludun, sat udaljenosti od Washingtona, obustavljen je, rekao je lokalni ured šerifa.

Eksploziv se nalazio u srijedu ispod haube autobusa tijekom rutinske mehaničke kontrole. Roditelji, čija su djeca koristila autobus s eksplozivom su pojedinačno obaviješteni, precizirao je šerif, a prenosi Le Figaro.

Kopirati
Drag cursor here to close