Posebna agencija

21 čovjek u borbi protiv terorizma u BiH

Vijesti / Flash | 09. 03. 2015. u 12:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH oformila je Specijalni tim za borbu protiv terorizma koji surađuje s partnerskim agencijama u svijetu, uključujući i američki FBI'', izjavio je za Dnevni avaz pomoćnik direktora Agencije i načelnik kriminalističko-istražnog odjela Anđelko Hrgić.

Hrgić, koji je prvi čovjek zadužen za istrage u SIPA-i, precizirao je kako se u posebnom timu nalazi 21 pripadnik, među kojima su i načelnici regionalnih ureda iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Tuzle, ali i profilirani analitičari i istražitelji koji su prošli niz specijalističkih obuka iz te oblasti.

Pojasnio je kako državna policijska agencija ima suradnju u oblasti suzbijanja terorizma s drugim agencijama za provođenje zakona u BiH, zemljama regije, kao i s američkim FBI-em.

"Ta suradnja je kontinuirana i svakodnevna, a razmjena obavještajnih i drugih informacija vrši se u oba smjera", naveo je Hrgić koji je na čelu Specijalnog tima, formiranog 20. veljače, uz najavu da će Agenciji u 2015. prioritet biti borba protiv terorizma.

Na području BiH zabilježeno je više slučajeva odlazaka pripadnika radikalnih islamskih skupina iz selefijskog pokreta na ratišta u Siriji i Iraku, a u samoj zemlji djeluje veći broj grupa koje službe sigurnosti smatraju opasnošću za nacionalnu sigurnost.

Kopirati
Drag cursor here to close