Poništeni izbori

19.000 KM za izbore: Imenovani novi članovi povjerenstva za Stolac

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 10:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Središnje izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) Irena Hadžiabdić potvrdila je danas na konferenciji za medije da se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za Općinsko vijeće i to na 23 biračka mjesta.

Navela je da ova odluka nije pravomoćna i da se na nju može uložiti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave na web stranici SIP BiH.

''Planovi SIP-a BiH idu u pravcu da se izbori održe krajem ovog mjeseca ili eventualno početkom veljače'', kazala je Hadžiabdić i dodala da će odluka o tome naknadno biti donesena.

Lokalni izbori u BiH održani 2. listopada 2016. godine u izbornoj jedinici Stolac na 23 biračka mjesta nisu provedeni u skladu s Izbornim zakonom BiH, odnosno, izborni proces je prekinut.

Nakon što su postale pravomoćne odluke SIP-a BiH kojima su predsjednik i članovi Općinskog izbornog povjerenstva Stolac razriješeni dužnosti, SIP BiH je danas imenovalo zamjenskog predsjednika i zamjenske članove.

Za zamjenskog predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac imenovan je Jozo Matić koji je općinski pravobranitelj u Stocu, dok su za zamjenske članove imenovani Rifat Zlomužica koji je trenutno član Gradskog izbornog povjerenstva Mostar i Predrag Šupljegljav, bivši član Gradskog izbornog povjerenstva Mostar. Svi su diplomirani pravnici.

U vezi s financijskim sredstvima potrebnim za provedbu ponovljenih izbora u Stocu, SIP BiH je danas usvojilo zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve proračuna institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 19.000 KM. Navedena sredstva su potrebna za aktivnosti koje provodi SIP BiH, dok naknade članovima biračkih odbora osigurava općina.

Kopirati
Drag cursor here to close