19.000 KM za izbore: Imenovani novi članovi povjerenstva za Stolac
Poništeni izbori
OBJAVA: Četvrtak, 12. siječnja 2017. 11:41
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
19.000 KM za izbore: Imenovani novi članovi povjerenstva za Stolac
0

U vezi s financijskim sredstvima potrebnim za provedbu ponovljenih izbora u Stocu, SIP BiH je danas usvojilo zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve proračuna

Predsjednica Središnje izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) Irena Hadžiabdić potvrdila je danas na konferenciji za medije da se poništavaju izbori u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za Općinsko vijeće i to na 23 biračka mjesta.

Navela je da ova odluka nije pravomoćna i da se na nju može uložiti žalba Apelacijskom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave na web stranici SIP BiH.

''Planovi SIP-a BiH idu u pravcu da se izbori održe krajem ovog mjeseca ili eventualno početkom veljače'', kazala je Hadžiabdić i dodala da će odluka o tome naknadno biti donesena.

Lokalni izbori u BiH održani 2. listopada 2016. godine u izbornoj jedinici Stolac na 23 biračka mjesta nisu provedeni u skladu s Izbornim zakonom BiH, odnosno, izborni proces je prekinut.

Nakon što su postale pravomoćne odluke SIP-a BiH kojima su predsjednik i članovi Općinskog izbornog povjerenstva Stolac razriješeni dužnosti, SIP BiH je danas imenovalo zamjenskog predsjednika i zamjenske članove.

Za zamjenskog predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac imenovan je Jozo Matić koji je općinski pravobranitelj u Stocu, dok su za zamjenske članove imenovani Rifat Zlomužica koji je trenutno član Gradskog izbornog povjerenstva Mostar i Predrag Šupljegljav, bivši član Gradskog izbornog povjerenstva Mostar. Svi su diplomirani pravnici.

U vezi s financijskim sredstvima potrebnim za provedbu ponovljenih izbora u Stocu, SIP BiH je danas usvojilo zaključak o potraživanju sredstava iz rezerve proračuna institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 19.000 KM. Navedena sredstva su potrebna za aktivnosti koje provodi SIP BiH, dok naknade članovima biračkih odbora osigurava općina.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.