Čitlučanin in LA

Zubac u Lakersima živi svoj san: Imam veliku podršku kluba

Sport / Košarka | 12. 01. 2017. u 19:30 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Los Angeles nije Čitluk, ali Ivica Zubac se daleko preko bare jako dobro snašao sa svojih 19 godina.

Centar Lakersa u debitantskoj je sezoni možda odigrao samo 54 minute, no u klubu drže da je on igrač za budućnost.

''Ponekad se dogoditi da se probudim i znam da taj dan imamo utakmicu, ali nemam pojma hoću li igrati za Lakerse ili za D-Fenderse'', rekao je Ivica, aludirajući na činjenicu da je često član razvojne momčadi Lakersa.

''Možda još nisam u prvom planu, ali osjećam da klub stoji iza mene. Kad vidim da imam podršku, to je nevjerojatno važno za moje samopouzdanje. Napredujem iz dana u dan, znam to i osjećam to. Bolji sam igrač. Poštujem da svatko ima svoje mišljenje, ali znam da sam napredovao i da se mogu nositi s najboljima'', ističe Čitlučanin.

''Svjestan sam toga da me čeka još puno rada. I to mi ne smeta. Nigdje mi se ne žuri. Sjedit ću na klupi ili ću igrati za drugu momčad. U svakom slučaju, svaki dan naučit ću nešto novo, a sve što se sad događa smatram izazovom. Jako mnogo radim i krvavo treniram jer moram biti spreman kad prozovu moje ime.'

Prostor mu je ovih dana posvetio i LA Times, koji spominje njegov Čitluk koji, piše ugledni list, nije spavao kada je Zubac odigrao jednu od većih rola koje je dobio - protiv Atlante je zabio šest koševa.

''Svi su bili ponosni na njega. Cijeli grad gledao je tu utakmicu. Cijela obitelj, njegovi prijatelji, nema onoga u Čitluku tko te noći nije bio uz ekran. Bilo je nevjerojatno'', izjavila je njegova majka Dijana Zubac.

''Ponekad bi Ivica želio da smo s njim. Nedostaje mu obitelj i domaća hrana. Fali mu nenametljivo prijateljstvo Hercegovaca. Pati jer ne čuje svoj jezik', dodala je Dijana.

Trenutno, ipak je najvažnije što misli njegov trener Luke Walton...

''Ivicu pratim iz dana u dan i napredak je očit. Svi u klubu oduševljeni smo napretkom koji je pokazao u rekordno kratkom vremenu. Nismo očekivali da će se tako brzo adaptirati. On je još dijete, a nevjerojatno se dobro prilagodio igrajući u najjačoj ligi svijeta, u podneblju u kojem nikad nije bio. Fasciniran sam. Siguran sam da je Ivica budućnost našeg kluba'', rekao je Walton.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close