Bez golova

Zrinjskom bod na Koševu, ali ispustio je vrh

Sport / Nogomet | 09. 04. 2017. u 18:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u nedjelju su na domaćem terenu remizirali protiv Zrinjskog (0:0) u derbiju trećeg kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

U prvih pola sata gledali smo igru između dva kaznena prostora, te je bilo jasno da su obje ekipe dosta oprezno ušle u večerašnji susret.

Prvu veliku šansu vidjeli smo u 33. minuti kada je Pavlović loše reagirao, ali Stojkić na kraju nije iskoristio grešku vratara Sarajeva, te je šutirao pored gola.

Četiri minute kasnije sudac je svirao jedanaesterac za Sarajevo nakon što je Jakovljević u kaznenom prostoru oborio Ahmetovića. Uslijedili su prosvjedi domaće ekipe, a jedanaesterac Sarića obranio je Pirić, te je ostalo 0:0.


penal za Sarajevo i promašaj Sarica by goloviliga

Zrinjski je prvi udarac u okvir gola imao tek u samom finišu prvog poluvremena.

Na otvaranju drugog poluvremena odličnu šansu ponovno su imali domaćini. Ahmetović je uposlio Hebibovića koji je odlično prevario jednog igrača Zrinjskog, te je krenuo sam na vratara gostiju, ali je Pirić ponovo dobro reagirao. U 62. minuti Duljević je sjajno proigrao Sarića koji je ubacio loptu u peterac gostiju koju je zakačio Katanec, ali na njegovu sreću lopta se od vratnice odbila u korner. To je bila još jedna fenomenalna šansa za Sarajevo, no rezultat se nije mijenjao.

Desetak minuta kasnije Sarajevo je imao dvije izgledne prilike kada su centaršutevima tražili Ahmetovića, ali napadač Sarajeva nije uspio ozbiljnije da zaprijeti golu Plemića, prenosi SportSport.ba.

U 77. minuti i Zrinjski je imao dobru šansu kada je Peko uposlio Jovića, ali je igrač gostiju loše šutirao. Minut kasnije Rustemović je sjajno šutirao, no Pirić je ponovno sigurno intervenirao.

U samom finišu utakmice Zrinjski je imao dvije fenomenalne prilike, ali je na kraju derbi utakmica 3. kola Lige za prvaka završena bez golova.

Ovaj remi najviše odgovara Željezničaru koji je prvi sa 51 bodom, dok je Zrinjski sada drugi sa 50 bodova. Sarajevo je na trećem mjestu sa 48 osvojenih bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close