Ždrijeb u Nyonu

Zrinjski, Široki Brijeg, Željezničar i Sarajevo danas će doznati protivnike u Europi

Sport / Nogomet | 19. 06. 2017. u 06:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ždrijeb parova prvog i drugog pretkola kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka i Europsku ligu bit će održan danas u Nyonu.

Prvak BiH Zrinjski iz Mostara nastupit će u Ligi prvaka, a ime svog protivnika će saznati nakon ždrijeba koji je zakazan za 12.00 sati.

Mostarci će natjecanje početi od drugog pretkola, a s koeficijentom 4.050 su uvršteni među nenositelje.

Potencijalni protivnici prvaka BiH su: Celtic (Škotska), Salzburg (Austrija), Kopenhagen (Danska), Ludogorec (Bugarska), BATE (Bjelorusija), Legia (Poljska), APOEL (Cipar), Maribor (Slovenija), Qarabag (Azerbejdžan), Malmo (Švedska), Astana (Kazahstan), Partizan (Srbija), Rijeka (Hrvatska), Rosenborg (Norveška), Sheriff (Moldavija), Hapoel Ber-Sheva (Izrael) i Hafnarfjordur (Island).

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka će biti odigrane 11. i 12. srpnja, dok su uzvrati zakazani za 18. i 19. srpanj.

Svoje protivnike u Europskoj ligi dobit će bh. klubovi Široki Brijeg, Željezničar i Sarajevo, a ždrijeb tog natjecanja će biti održan u 13.00 i 14.30 sati.

Predstavnici BiH će nastupiti u prvom pretkolu. Sarajevo s koeficijentom 5.300 i Željezničar s 4.800 su nositelji, dok je osvajač Kupa BiH Široki Brijeg s koeficijentom 3.550 nenositelj.

U prvom pretkolu nastupit će 100 klubova. Prve utakmice su na rasporedu 29. lipnja, a uzvrati 6. srpnja.

UEFA će prije ždrijebanja objaviti podjele momčadi na nositelje i nenositelje, a zatim će formirati i nekoliko dodatnih skupina, nakon čega će biti jasnije tko su mogući protivnici bh. klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close