Kup BiH

Zrinjski pred utakmicom sezone: "Rezultat 0:0 obećeva, ali je i varljiv"

Sport / Nogomet | 02. 04. 2013. u 13:14 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozicije u Premier ligi koje vode u Europu za Zrinjski su nakon tri prvenstvena poraza sve dalje. Realniji izlaz u Europu za Zrinjski je sada kroz osvajanje Kupa, no pred Plemićima su još dvije prepreke.

Prvu mogu preskočiti već u srijedu (17 sati, BHT) u uzvratu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv branitelja naslova Željezničara. Sarajevski klub već par godina u nizu najbolja je nogometna momčad u BiH, no rezultat (0:0) koji Mostarci imaju iz prve utakmice i prednost domaćeg terena prilika je kakva se ne pruža često.

Željo triput zaredom u finalima Kupa

Otkako se Amar Osim vratio na klupu Željezničara sarajevski klub svake u tri sezone dolazio je do finala. U posljednje dvije sezone osvojio je naslov, bez da je izgubio ijednu utakmicu. S takvom spoznajom domaći će dočekati Plave s Grbavice. No isto tako, Zrinjski već dvije sezone nije izgubio od Željezničara.

Stoga se uzvratni duel za Zrinjski s razlogom može karakterizirati kao “utakmica sezone”, a uz to će biti debitantska za novog trenera mostarskog premierligaša Branka Karačića.

Stvaranje momčadi zahtijeva vrijeme kojeg nemamo previše, no ono što želim je dignuti momčad na psihološkoj razini i izvući ih iz letargije u koju su upali. U igračkom kadru ima kvalitete, potvrda su rezultati u prvom dijelu sezone i na pripremama i samo je potrebno da se igrači posvete svom cilju”, kazao je Karačić na svom predstavljanju javnosti.

Rezultat 0:0 iz prve utakmice daje Zrinjskom blagu prednost, no isto tako znači da bilo koji remi s golovima vodi Željezničar u finale.

Taj rezultat je obećavajući, ali istovremeno i varljiv. Međutim, vjerujem da ćemo naći snagu i plasirati se u finale gdje bi igrali sa Širokim Brijegom koji je svoj posao već napravio”, dodao je Karačić.

Upravo je Široki Brijeg Karačić vodio prošle sezone, no lanjsko finale Kupa nije dočekao, jer ga je ranije zamijenio Marijan Bloudek. Unatoč tome, Želju je dobro upoznao tijekom sezone.

Željezničar već godinama u bh. nogometu i sasvim sigurno da žele ponoviti duplu krunu. No Zrinjski je u prvoj utakmici, ali i na jesen kada je izborio pobjedu, potvrdio da se može nositi s njima i nadam se da ćemo imati snage izboriti finale”, zaključio je Branko Karačić.

Utakmica u Mostaru počinje od 17 sati, glavni sudac bit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a prenosi je uživo Bosanskohercegovačka televizija.

Drugi polufinalni susret počinje pola sata ranije, no Široki Brijeg je napravio veći dio posla protiv niželigaša Sloge pobijedivši ga u Doboju s 4:2.

Parovi uzvratnih utakmica polufinala
16.30: Široki Brijeg - Sloga (prvi susret 4:2)
17.00: Zrinjski - Željezničar (0:0)

Kopirati
Drag cursor here to close